Faderskabstest Familie slægtsskab Genetisk analyse  Videnskabelige serviceNyheder Hjem

Hurtigt og sikkert Bestilling af test Kvalitet Spørgsmål og svar Metode Priser Bestillingsformular Sådan virker det

 

Spørgsmål og svar

 

Hvor nøjagtig er faderskabstesten?

Den nøjagtige sandsynlighed afhænger af den testede persons DNA. Hver analyse indebærer et statistisk beregning af sandsynligheden for faderskab. De vil modtage denne statistiske beregning sammen med Deres testresultater.

I tilfælde af en inklusion (den påståede fader er fundet til at være den biologiske fader) er sandsynligheden almindeligvis mere end

99.99%, og kan forøges op til 99,99999%. I tilfælde af en eksklusion (den påståede fader er afgjort ikke den biologiske fader) er sandsynligheden 100%.

 

Er der en forskel i sandsynlighed baseret prøvens oprindelse (fx mundvæske, hår eller tandbørste osv.)?

Nej, sandsynligheden afhænger kun af de DNA varianter som bestemmes gennem analysen. Nogle prøver (fx cigaretskodder og sutter) kan dog blive forurenet med en andens DNA, eller mængden af DNA er for lille. Hvis dette sker vil vi bede Dem om yderligere prøver. Resten sikrede at dette ikke vil betyde en fejlagtig test. Vi kan dog ikke teste hvem prøverne rent faktisk er fra. Et frimærke kan være anbragt brevet af en anden person (fx en postarbejder) fremfor den person man ønskede at teste.

Hvad med fortrolige data?

Alle data vil blive behandlet strengt fortrolig og vil ikke blive givet videre til tredie parter. Deres prøver vil ikke blive benyttet til nogen som helst andre teste. Alle analyser udføres i vores eget virksomheds-ejede laboratorium. Ingen prøver forlader vores laboratorie når vi først én gang har modtaget dem. Hvis De ønsker det, kan vi ødelægge alle data snart vi har oplyst Dem om resultatet af Deres test.

Hvor længe vil det tage at udføre analyserne?

snart vi har modtaget Deres prøver, kontrakten og betalingen, vil vi umiddelbart påbegynde analyserne. De kan forvente et resultat samt certifikat indenfor 7 til 10 forretningsdage. Vi vil straks oplyse Dem om resultaterne gennem e-mail, telefon, fax eller post. Vi garanterer et resultat indenfor 15 forretningsdage, fraregnet den tid det tager at sende resultaterne til Dem med posten.

Er det også nødvendigt at teste barnets moder?

Nej, det er ikke nødvendigt. Sandsynligheden for testen bliver dog øget hvis man bruger DNA fra moderen. Sandsynligheden for testen er særdeles høj uden DNA fra moderen, og derfor er prøver fra moderen ikke afgørende.

Er der et krav til minimumsalder til et barn i en faderskabstest?

Vi behøver ikke invasive prøver fra barnet (fx blod). En prøve af mundvæske kan bruges, og derved kan en test udføres umiddelbart efter at barnet er født. Det er smertefrit at tage prøven og det vil ikke have nogen indflydelse barnets velbefindende. Vi kan endda teste barnet før det er født (prenatal test). Det vil kun blive gjort i særlige tilfælde efter at vi har drøftet det grundigt med Dem og Deres gynækolog.

Hvor meget koster jeres teste?

Se venligst vores prisliste.

Hvilke prøver behøver I?

En analyse kan udføres mundvæske, blod eller særlige ikke-standard prøver. Ved at bruge moderne testmetoder kan vi endda bruge DNA fra et cigaretskod, en tandbørste, tyggegummi, en barberkniv, et lommetørklæde, et drikkeglas, sutter osv. Der er dog en fare for at disse prøver er forurenet med en andens DNA. Derfor anbefaler vi at De kontakter os først for at drøfte Deres særlige tilfælde. Hvis vi skal bruge blod eller ikke-standard prøver, vil der være en yderligere omkostning.

Kan en faderskabstest bruges til også at vise mulige arvelige sygdomme?

Nej. DNA markørerne til en faderskabstest findes andre steder end dem til sygdomme. Følgelig kan selv ikke en ekspert afgøre, om en person har en sygdom, eller muligvis er bærer af arvelige sygdomme, grundlag af denne test. Ved DelphiTest planlægger vi i fremtiden at tilbyde genetisk profil. Dette ville tillade et par at blive testet for mulige arveligte sygdomme før de får et barn. Til dato tilbyder vi fx genetiske teste for Alzheimers sygdom, Canavans syndrom, og Downs syndrom. Hvis De er interesseret i en sådan test, er De velkommen til at kontakte os.

 

Kan I teste for anden biologisk slægtsskab, fx mellem søskende?

Ja. DNA metoden tillader et endeligt resultat for at vise om tvillinger er identiske eller tveæggede. Mange andre spørgsmål (bedsteforældreskab, moderskab) kan blive klart besvaret ved at bruge DNA test. Igen er De velkommen til at kontakte os, hvis De har yderligere spørgsmål.

Kontakt osOm os