Faderskabstest Familieslægtskab Genetisk analyse  Videnskabelige servicer Nyheder Hjem

 

Familieslægtskab

DelphiTest tilbyder adskillige andre genetiske analyser udover faderskabstest. Disse teste tillader bestemmelse af andre former for famile slægtsskab.

Nedenfor kan De se en liste over vores forskellige teste og en forklaring disse.

 

Faderskabstest

 

Formålet med denne test er at undersøge om en mand er den biologiske fader til et barn. For at udføre testen er det nødvendigt med prøver fra faderen og barnet. En prøve fra moderen vil øge sandsynligheden for testen selvom det dog ikke er nødvendigt for at udføre testen. Det er muligt at sammenligne adskillige forskellige mulige fædre til et barn eller adskillige mulige børn til en fader.

Hvis det ikke er muligt at en prøve fra den påståede fader er en faderskabstest stadig mulig. Vi kan benytte prøver fra broderen, faderen eller bedstefaderen til den påståede fader. Disse prøver vil blive testet for Y-kromosomet. Hvis du vil vide mere om denne test – se nærmere under overskriften “Teste for beslægtede mandlige familiemedlemmers.

For at undersøge pigebørn er en X-kromosom test muligse nedenfor.

 

Moderskabstest

 

Er moderen til et barn dets biologiske moder? For at besvare dette spørgsmål tilbyder vi en test der ligner faderskabstesten. Til det formål skal vi bruge prøver fra moderen og barnet.

Hvis der ikke er prøver fra den påståede moder, kan prøver af hendes moder, broder, søster eller bedstemoder blive testet. Denne test ser efter overensstemmelse med mt-DNA metoden. Se efter nærmere oplysninger nedenunder overskriften “Teste til beslægtede kvindelige familie medlemmer”.

 

 

Test til at fastslå om to mænd er brødre

 

Denne test vil vise om to formodede brødre rent faktisk har den samme fader. En prøve af faderen er ikke nødvendig. Vi vil teste Y-kromosomet som kun kan gives videre fra faderen til mandlige efterkommere. Dette kromosom være nøjagtig det samme for begge brødre. En prøve af moderen er ikke nødvendig.

Hvis der er spørgsmål om hvorvidt moderen er den samme for begge brødre kan vi benytte en mt-DNA test. En prøve af moderen er ikke nødvendig til denne test.


Test til at fastslå om to kvinder er søstre

 

Denne test er for at vise om to kvinder (med den samme eller forskellige mødre) har den samme fader. Vi vil analysere X-kromosomet som vil være givet videre fra faderen til begge søstre.

Det er en ganske ny test og sandsynligheden er noget lavere end i den klassiske faderskabstest. I de fleste sager kan vi dog tilbyde ganske entydige resultater. Prøver af moderen eller mødrene er nødvendige. DelphiTest udvikler hele tiden ny markører for at øge sandsynligheden.

Test til at fastslå om der er et broder-søster slægtskab

Dette er en vanskelig test eftersom det hverken er en ren broder-broder eller søster-søster test. Vi er et af de laboratorier i Østrig som tilbyder en løsning i sager som denne.

 

Teste til beslægtede mandlige familie medlemmer

 

En test som ligner broder-broder testen tillader at undersøge for mandligt slægtskab indenfor en familie. Y-kromosomet gives altid videre fra faderen til sønnen i samme familie. Det betyder at vi kan finde nøjagtigt det samme Y-kromosom hos alle mandlige slægtninge i familien, for eksempel bedstefader–sønnesøn, fætter–fætter, onkel-nevø.

Teste til beslægtede kvindelige familie  medlemmer

 

Denne test er mulig med mt-DNA testen. Mt-DNA kan kun gives videre fra moderen. Derfor er det muligt at undersøge kvindelig nedarvning og sammenligne for eksempel bedstemoder og barnebarn (dreng) uden at analysere prøver fra moderen. Til denne test kan vi bruge prøver fra hendes moder, bedstemoder, brødre, søstre, børn eller børnebørn.

 

Hvad kan vi teste for?

 

Der er nogle former for slægtskab som vi ikke kan teste for i øjeblikket, andre vil være meget komplicerede at teste. Spørg endelig, det vil glæde os at rådgive Dem.

Hvilke teste har jeg brug for?

 

Vi har introduceret Dem til fem forskellige teste (faderskabstest, Y-kromosom test, X-kromosom test, broder-søster test, mt-DNA test). Disse teste tillader os at fastslå mange forskellige former for slægtskab indenfor en familie.

Er De ikke sikker hvilken test der passer til Dem? Kontakt osvi vil meget gerne hjælpe. Lad os vide hvilket slægtsskab i din familie De ønsker at undersøgt, og vi vil finde den bedste test metode til Dem.

Kontakt osOm os